website templates

TRÄNINGSHELG

Vill du utveckla dig, få inspiration och en tuff träningshelg med en bra start inför kommande skidsäsong?
Då är detta en helg för dig!

När: 7–8/11 Var: Ulricehamn

Jag som kommer vara värd, inspiratör, coach och sparringpartner under helgen heter Markus Jönsson tävlandes för Tranemo IF Skidor och Officiell Vasaloppscoach. 29: a på årets Vasaloppet och har varit topp 20, 6 gånger och 9: a som bäst. Det speciella med årets Vasalopp var att jag de sista 6 veckor innan Vasaloppet och fram till Vasaloppet enbart tränade rullskidor p g a den uteblivna vintern. Med begränsade resurser och förutsättningar jämförelsevis mot många av de åkarna i kommersiella teamen och utebliven skidåkning så gäller det att göra träningen effektiv och att träningspassen blir optimerade. Nu när vintern närmare sig så kan vädret och mörkret ställa till det träningsmässigt och det går varken att åka rullskidor eller längdskidor. Så jag kommer i tillägg till rullskidorna visa andra viktiga verktyg man kan ta till för att utveckla sin skidåkning. Ni kommer även få en tuff träningshelg där ni får mäta era krafter med mig och likasinnade där jag kommer dela med mig av mina erfarenheter för att ni ska lyckas på Vasaloppet.

Lördag:
9.00 Samling på parkeringen till förskolan på Fållornavägen 1 i Ulricehamn. Kom ombytta.
9.30 Start pass 1. Träningstävling med filmning som underlag till teknikanalys.
12.00 Ombyte
12.30 Lunch med individuell feedback på teknik med hjälp av videoanalys.
14.00 Ombyte pass 2.
14.15 Pass 2. Distanspass med fokus på teknik från filmningen från förmiddagen.
16.30-17.00 Avslutning med kaffe och smörgås.

Söndag:
9.00 Samling Ulricehamns Ski Center i Vist. Kom ombytta.
9.15 Start pass 1. Effektiv intervallträning med filmning som underlag för teknikanalys. Skidgång.
11.30 Ombyte
12.00 Lunch och diskussion kring förmiddagens intervallpass samt feedback på teknik med hjälp av videoanalys. Nycklarna som leder till ett optimalt tröskelpass utan att ha gjort ett laktat test med pulskurvor som underlag.
13.30 Ombyte pass 2. Styrketräning.
15.30 Fortsättning feedback teknik analys och avslutning.
Pris: 1600 kr inkl lunch, kaffe och smörgås.

Kan man eller vill man inte vara med båda dagarna går det bra att enbart vara med en dag och då kostar det 1000 kr inkl lunch, kaffe och smörgås.

Utrustning: Utrustning för rullskidor inkl. reflexväst alt. synliga kläder, dubbla ombyten träningskläder. Utrustning för skidgång. Stavar ca 40 cm kortare än din egen längd. Kläder och skor för inomhusträning. Om ni har, tag med olika rullmotstånd för att ev. reglera rullmotstånden i gruppen för att få en så jämn grupp som möjligt.

Vill man ha hjälp med att arrangera boende så hjälper jag till, meddela det i så fall i samband med anmälan.
Anmälan: senast 5/11 till markus.tranemoif@gmail.com. Anmälan är bindande. Ange ev. matallergier.
Begränsat antal platser och med reservation för förändringar utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Deltagande sker på egen risk.
Jag hoppas vi ses!